Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack, Försäkringskassan – ni slår undan fötterna för mig

I morse ringde Försäkringskassan och förstörde mitt liv. Jag har varit sjukskriven i fyra år på grund av bäckenproblem. Jag kan varken gå, sitta eller ligga utan att det värker. Jag domnar bort i benen. Jag sover cirka 1,5 timmar per natt till följd av denna olidliga värk, som blir bara sämre och sämre.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nyligen ringde min nya handläggare och sa att jag inte har några problem som jag ska vara sjukskriven för, tyckte hon, så hon skulle prata med den medicinska rådgivaren och säga att hon tyckte att jag kunde arbeta. Så nu står jag utan pengar. Jag vet inte vad jag ska göra. Jag klarar inte av att arbeta för denna svåra värk. Tack för det, Försäkringskassan, ni har gjort det igen.

Ni är duktiga på att slå undan fötterna och livet för människor som har gjort rätt för sig hela jäkla livet, men behöver hjälp nu. Tror ni att det är kul att ha det så här? Jag orkar inte mer.

Förbannade Försäkringskassan

Läs även:

Skamligt hur försäkringskassan behandlar oss sjuka – hur ska man orka kämpa mot myndigheten?

Ta från rika barnfamiljer och ge till fattiga sjuka – barnfamiljerna bör nöja sig med en semesterresa per år

Försäkringskassan – den moderna ättestupan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel