Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack till socialtjänsten – ni förstörde ett oskyldigt barns liv

Hoppas att ni har haft en lika hemsk sommar som vi, framför allt som barnet ni förstörde för.

Jag trodde att LVU betydde att man såg till barnets bästa men ack så fel vi hade, och det är inte första gången socialtjänsten förstör ett barns liv. Det verkar vara mer regel än undantag runt om i landet att barnens bästa ej ses till, oavsett om de är 3 eller 15 år. Löften som bryts allt eftersom och ni vänder och vrider på allt så det passar er. Hur ska familjer våga bli familjehem och hur ska biologiska familjer våga lita på att deras älskade barn som flyttats har det bra då de riskerar att omplaceras igen?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Tack för att ni flyttade vår älskade placering och förstörde barnets liv och trygghet ytterligare en gång bara inom loppet av ett år. Räckte det inte med att rycka upp det från sina föräldrar och sedan låta det bli tryggt och utvecklas och komma på fötter för att sedan rycka undan mattan som det stod på igen?

Hur kunde ni veta att vi skulle få den perfekta bäbisen som var den största orsaken till att omplacera? Den som bara äter, sover och jollrar på och var så efterlängtad av alla inklusive det placerade barnet. Barnet skulle ha blivit det perfekta storasyskonet, vuxit ännu mer och fått behålla alla i sitt nätverk som älskade det.

För Plus-kunder: Brist på familjehem i Timrå: "Vi behöver fler familjer som är beredda att finnas där"

Så återigen, tack för att ni tog placeringen från oss så vi alla kan fokusera på att skämma bort vår perfekta bäbis och att hen inte kommer att få träffa sitt älskade syskon, bäbisen som aldrig hann komma ut från magen då det inte fanns någon "öppning för den" (barnets ord). Vi alla är lyckliga nu men kunde ha varit lyckligare om hen stannat kvar, stackars barn. Och än värre, hur ska vi förklara att det var för den perfekta bäbisens skull som hen inte fick stanna?

Enligt LVU fanns det ingen orsak till omplacering men hoppas att ni alla som var delaktiga mår bra över ert beslut och att hen kommer att klara det, trots att vi inte fick ett värdigt avslut. Trots löften om kontakt och umgänge fick vi aldrig ses igen och krama om dig samt tala om hur mycket vi älskade dig och att det inte var ditt fel. Men du är älskad och kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan, och hoppas att vi ses en dag i framtiden så får vi försöka förklara allt för dig. Då får du träffa din älskade bäbis som äntligen kommit, även om den då troligen är stor precis som du.

Att vara familjehem är ingen dans på rosor men samtidigt är all den glädje och allt man får tillbaka av dessa barn hur underbart som helst. Men aldrig mer via denna socialtjänst som vi kan tacka för allt de förstörde. Inte konstigt att det är brist på familjehem då de behandlas på det här sättet.

Tacksam

Läs även:

Livet är inte alltid som det ser ut på ytan – är det så svårt att förstå?

Socialtjänsten i Västernorrland riskerar diskriminera personer med psykisk ohälsa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel