Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tack vare tips från allmänheten – två misstänkta inbrottstjuvar gripna

Efter ett intensivt spaningsarbete kunde två personer gripas under lördagskvällen, misstänkta för villainbrottet i Haga dagen innan.

Någon gång under nyårsdagens eftermiddag eller kväll slog inbrottstjuvar till mot en villa på Katarinavägen i Haga. Det var när familjen kom hem efter jobbet strax innan klockan 22 som de upptäckte att de drabbats av inbrott.

Sedan dess har polisen jagat gärningsmännen.

Vid halv sju-tiden på lördagskvällen kunde polisen gripa två personer, en man i 25-årsåldern samt en kvinna i 30-årsåldern, som befann sig vid Gaffelbyn på Norra berget.

– Det är tack vare ett gediget polisarbete och tips, säger Leif Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Senare på kvällen beslutade jouråklagare att anhålla mannen och kvinnan misstänkta för grov stöld. Huruvida något stöldgods anträffades eller andra detaljer kring inbrottet vill polisen av utredningstekniska skäl inte gå in på.

– Det jag kan säga i nuläget är att båda är kända hos oss sedan tidigare, säger Leif Johansson.

Läs mer: Katter vettskrämda när villatjuvar slog till i Haga