Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tackade nej till fyran – vann sexan

Efter förra säsongen drog sig Granlo BK ur fotbollsfyran.
I stället startade man om i sexan – och vann serien.
– Vi har uppfyllt alla mål vi satte upp, säger spelande tränaren Dennis Hägg.

Trots att Granlo höll sig kvar i fyran förra säsongen valde man att dra sig ur serien på grund av spelar- och ledartapp.

I stället började man om i sexan – och i helgen blev det klart att man vinner serien trots att två omgångar återstår.

Laget har elva segrar på 13 omgångar.

– Inför säsongen hade vi inget mål att gå upp, men när v märkte hur bra det gick under seriens gång så blev det ett mål inom gruppen. Nu har vi uppfyllt alla mål vi satte innan säsongen och det var att sätta en ny trupp och bygga en stomme för kommande år där gemenskap och kamratskap kom i första hand, säger Dennis Hägg.

Han har varit verksam som spelare inom Granlo BK sedan ungdomsåren och är nu spelande tränare.

– Det är för att det är Granlo man vill lägga ned den här tiden, samtidigt som man älskar sporten. Och det är riktigt kul att vinna en serie oavsett vilken nivå det är, säger Hägg som tränat laget tillsammans med Jonas Wallvik.

– Ett tag i vintras var det riktigt tungt, men jag och Jonas hade samma mål och det var att hitta tillbaka till Granloandan. Resultatet skulle få komma i andra hand det här året, och alla har fått mycket speltid, säger Dennis Hägg.

Fortsätter du även i femman?

– Ja, jag har inga andra tankar i alla fall. Vi får se hur vårt upplägg kommer fungera i femman, det blir tuffare. Nu får vi sätta oss och diskutera fram en ny vision.