Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tågtrafiken mellan Sundsvall och Umeå rullar igen – passagerare: "Vi är luttrade tågpendlare"

Ett norrgående tåg med passagerare har fastnat bakom ett godståg strax söder om Örnsköldsvik. Enligt uppgift till Allehanda.se har ett godståg kört mot röd signal och därefter har det blivit stopp i trafiken.

Trafikverket har gått ut med information om att det handlar om ett signalfel längs sträckan och man beräknar preliminärt att tågen kan börja gå som vanligt igen inom kort.

– Jag klev på tåget 15.51 i Kramfors och fick åka en halvtimme innan det blev stopp mitt i skogen vid Kornsjö, säger Monika Larsson som är på väg till Örnsköldsvik.

Den information hon och övriga passagerare fått är att ett godståg kört mot rött och nu väntar man på en ny lokförare som ska ta sig dit från Långsele.

– Vi har suttit nu i två timmar. Norrtåg har i alla fall bjudit på godis och mackor i bistron. Vi är luttrade tågpendlare ombord, säger hon.

Någon tid för hur länge man ska stå stilla har inte nått ut till passagerarna.

– De har bara sagt att det är på obestämd tid, säger Monika Larsson.

Passagerartåget lämnade Sundsvall klockan 14.35, och godståget ska vara stående i höjd med Gålnäs.

Efter tre timmar fast på tåget meddelade Monika Larsson att hon var framme vid sitt stopp.

Vid 19.40 ska problemet ha varit åtgärdad.