Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taket i Sporthallen riskerar att rasa – tvingas stängas

En av de bågar som håller uppe taket i Sporthallen i Sundsvall riskerar att ge vika. Därför stänger kommunen nu ner vissa delar av hallen tillfälligt.

Beslutet togs i dag vid lunch.

– I fjol när det var rivningsarbete kapades en vajer som håller i betongbågarna ner av misstag. Vi har nu sett att bågarna har rört sig lite. Tills vi hunnit säkerställa har vi bestämt oss för att utrymma lokalerna tills på söndag, säger Anna Rydén, projektledare.

Läs också: Sporthallens tak har lappats i tio år – läckte som ett såll i helgen: "Kan inte ha det så här"

Det är B-hallen, C-hallen och foajén som hålls stängda under åtminstone torsdag, fredag och lördag medan man åtgärdar problemen. Kommunen räknar med att kunna öppna Sporthallen igen på söndag. Men prognosen kan komma att ändras.

– Vi kommer inte öppna upp förän det är 100 procent säkert att känna sig trygg för att vistas i lokalerna, säger Anna Rydén.

Läs också: Nu startar rivningen – gamla simhallen snart ett minne blott

Mellan den 1 och 7 oktober är det tänkt att veteran-VM i styrkelyft ska hållas i sporthallen.

Finns det en risk för att evenemanget kan behövas ställas in alternativ byta plats?

– Vi ska göra en ny uppföljning imorgon. Det kan finnas en liten risk för att de måste byta lokal, men inget vi har sett nu. Vi tror att vi har en lösning tills på söndag så att de hinner rigga inför tävlingen, säger Anna Rydén.

A-hallen är fortsatt öppen, men besökarna måste använda Himlabadets entré för att komma dit.

Läs också: Regnet i Sporthallen hotade Granlos cup: "Det är faktiskt en jättekatastrof"