Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Takida har blivit konst

Takida har blivit konst. I går höll konstnären Marie Åkerlund vernissage i Ånge och några av bandmedlemmarna fanns på plats för att titta på tavlorna.

– Hon är fantastiskt duktig, säger bandets gitarrist Tomas Wallin, som hjälpt till att ordna utställningen i Ånge.

Att Takida är stora idoler sticker hon inte under stol med och när Marie Åkerlund för ett år sedan hörde låten You Learn föddes idén till att måla tavlor av takida.

Med fotografier som förlagor använder hon sig av blyerts för att låta tavlorna växa fram. Samtliga bandmedlemmar finns avbildade och arbetet med tavlorna är så fantastiskt välgjort.

– Det var faktiskt ett fans av Takida som hittade igen mig och mina tavlor och som pushat mig till att ställa ut och många har hört av sig och vill köpa tavlor, säger Marie.

Hon arbetar till vardags som massör och andningsterapeut och har målandet som hobby. En hobby som hon dessutom är helt självlärd i.

– Jag har alltid målat, så länge jag minns.

Hur kommer det sig att du ställer ut i Ånge?

– Jag kontaktade Takida och frågade om de inte kunde hjälpa mig att sälja tavlorna och på den vägen är det, berättar Marie.

Ett tiotal tavlor visades i går i frisersalongen Attityd i Ånge, som Tomas Wallins syster driver.

Hur känns det att se sig själv som tavla?

– Häftigt, Marie är väldigt talangfull, säger Tomas.

Under eftermiddagen lades tavlorna ut till försäljning på auktionssajten Tradera för att även den som inte har möjlighet att komma till vernissaget ska få chansen att lägga bud.