Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Takter/Strömberg V75-dubblade

Långväga kuskgästen Johnny Takter tog två segrar under lördagens V75-tävlingar på Bergsåker. Båda tränade av Rättvikstränaren Hans R Strömberg

Annons

Gösta Bergengrens Minne var förr Bergsåkers största lopp för året. Men efter introduceringen av Sundsvalls Open Trot för den en tynande tillvaro som en vanlig Gulddivision. Årets upplaga togs hem av dalahästen On Track Piraten med skånska kuskesset Johnny Takter i sulkyn. Hans R Strömbergs snart tiofaldiga milojonär var megafavorit och efter en snabb öppning till ledningen blev det också en plättlätt viktoria.

– Det är en riktig elithäst, det här, menade Johnny Takter.

– Han kändes riktig gåvillig hela vägen så det var ingen fara när jag tvingades släppa ut Ed You i slutskedet.

– Vi siktar lite smått både mot Elitloppet och VM-loppet i USA under denna säsong, avslöjade tränaren Hans R Strömberg.

Duon Strömberg/Takter tog även hand om V75-5. Takter forcerade Bottnas Commandeur till front efter dryga halvvarvet. Sedan var fyraårshingsten helt ohotad upploppet ner.

– Jag ville hamna före favoriten direkt, därav det tidiga initiativet, kommenterade Johnny Takter.

– Hästen har nu visat så pass hög kapacitet att vi nog provar lite årgångslopp framöver, ansåg ägaren och uppfödaren Alf Nordemo.

Öystein Tjomslands kallblodslöfte Tangen Odin var ute efter sjunde segern i nionde starten i loppet innan V75 med broder Vidar i sulkyn. Och trots att fyraårshingsten tog sig en kort galopp i första kurvan var han på väg mot vinsten 75 kvar då ytterligare en galopp ödelade alla segerplaner. I stället vann norska gästen Mjölner Tore från andra ut.