Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Talang i Ljungandalen

Ljungandalen är inte bara hem för ett vattenflöde. Där finns också en djupt rotad och starkt groende konstnärlig talang.

Det bevisade helgens konstrunda, då totalt 26 konstnärer visade upp sin konst.

– Det är jättekul att få vara med på det här, säger debutanten Anders Westin.

Från Stöde i öster till Rotnäset i väster så var det i helgen öppna dörrar till ateljéer, konstverkstäder och diverse lokaler där konstnärer hade samlats för att visa upp sina skapelser.

Totalt deltog 26 utställare på sexton olika utställningsplatser dit besökare kunde ta sig för att avnjuta ett smakprov på Ljungandalens kreativitet.

"Konsten hjälper"

Initiativet till konstrundan kommer från Rotary Fränsta, och precis som vid fjolårets premiär så går arrangemanget under parollen "Konsten hjälper".

– Vi har ju ett tema som heter "Musiken hjälper" sedan tidigare, och nu har vi även valt att göra det samma för konsten, säger Bo Bergman från Rotaryklubben.

Årets överskott kommer läggas på en välgörenhetsinsats i Kamerun, där en flickskola håller på att byggas upp. Dessutom menar Bo Bergman att man även gör en slags hjälpinsats på hemmaplan.

– Vi vill ju lyfta fram konsten som en viktig ingrediens i Ljungandalens turism och uppmärksamma kommunen om att konsten är betydelsefull. Sedan får så klart också konstnärerna en möjlighet till försäljning de här dagarna, säger Bo Bergman.

En som gillar initiativet är Anders Westin, Ljungaverk, som fanns på plats med sin konst i Affärshuset Mejeriet.

– Det här blir egentligen min första riktiga utställning, och det är jättekul att få vara med, säger han.