Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tallbackens vänner har fått en efterlängtad nyckelroll

Nu är det definitivt klart att Tallbacken har nya krafter vid rodret. I förra veckan överlämnades nycklarna till Tallbackens vänner, som redan är i gång inför sommaren.
– Det är mycket roligt som ligger i planeringsstadiet, säger Per-Erik Persson.

Det har gått snart ett år sedan ST berättade om statusen på Tallbacken, Ånges festplats som sargats hårt av tidens tänder. Ett reportage som väckte känslor hos många med minnen från Tallbackens fornstora dagar, och som utmynnade i bildandet av en räddningsgrupp.

TV: Tallbacken kan ha gjort sitt

– Alla i min ålder har varit här och hittat på bus, och att då se stället förfalla mer och mer gör ont. Därför körde vi i gång ett arbete för att rädda Tallbacken, säger Per-Erik Persson.

Direkt efter ST:s reportage så bildades Tallbackens vänner, och strax före jul så meddelade kommunen att nycklarna kommer överlämnas i deras händer.

Läs mer: Tidig julklapp för Tallbackens vänner

– Från och med nu är det vi som har arrendet på Tallbacken, säger en glad Per-Erik Persson.

Inom kort kommer man börja snygga upp inne på området. Dels genom en allmän vårstädning, men också upprättning av stängsel, fräschare toaletter och nytt tak över dansbanans scen.

– Det finns mycket att göra, men vi är ett starkt gäng och ser potentialen i det här och har många med oss, så det kommer att bil en otroligt rolig sommar, säger Per-Erik Persson.

Läs också: De vill skapa en framtid för Tallbacken

Något spikat program finns inte i skrivande stund, men går allt som det ska så kommer premiären att äga rum så fort 2016 har hunnit ta klivet in i juni.

– Vi har redan många bokningar gjorda för i sommar, många roliga saker. Det blir minst tre danser som vi kör själva, och sedan är det också mycket roligt som ligger i planeringsstadiet, berättar Per-Erik Persson.

Hur länge kommer Tallbackens vänner att hålla i trådarna?

Så länge som möjligt. Vi har kontrakt i fem år men siktar mycket, mycket längre än så.