Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tangopremiär för Yamandú

Tango är en särskild kultur. Men nu känner sig Yamandú Pontvik redo för att ta sig an den som sångare. På lördag ger han konsert i Kyrkans hus.

Att sjunga tango är inget man bara sätter i gång med. För att göra det rätt bör man förstå de kulturella sammanhangen, passionen, historien.

Det tycker i alla fall Yamandú Pontvik, kyrkomusiker, sångare och kompositör i Sundsvall. Efter at ha komponerat en egen tangomässa började han tränga in i musiken också som sångare. Under sommaren har han både övat och lyssnat mycket.

– Det är en ny värld som har öppnats. Tangon passar min röst och eftersom jag är född i Uruguay förstår jag jargongen, säger han.

Han tycker att det är roligt att prova något nytt utöver de stilar han redan verkar inom, klassiskt, folkmusik med mera. Inte minst eftersom han passerar 50-årsmilstolpen nästa år.

– Min tangomässa kanske spelas i Argentina nästa år och då kommer jag att få frågan om jag sjunger tango, säger han.

Med sig på lördag har han Mikael Augustsson, bandoneon, Javier Pirfano, gitarr, Eva Filek-Kryger, violin och Anna Holm, kontrabas. Alla nyanlända flyktingar i Sundsvall har fått en specialinbjudan.

– Vi har funderat över vad vi kan erbjuda dem, och det är bland annat konserter och körverksamhet. Behållningen går till Barnens Guldkant, säger Yamandú Pontvik.

Konserten ges 13.00 på lördag i Kyrkans Hus.