Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänk på djuren i helgens firande

Nu när vi närmar oss Halloween är det dags att tänka på våra husdjur. Det som för oss är en helg av festligheter är för dem en helg med potentiella faror som kan leda till sjukdom, skador eller i värsta fall att djuret dör. Låt inte godis och annat gott ligga framme, många djur kan inte motstå frestelsen och får i sig ämnen såsom choklad och xylitol – vilket kan vara livsfarligt för dem.

Läs också: Priserna hos veterinärerna för höga

Var försiktig med ljus och pumpalyktor. Håll dem alltid under uppsikt och lämna aldrig ett tänt ljus ensamt, djur kan välta det, svansar och morrhår kan lätt komma för nära och olyckor händer väldigt fort.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar

Att klä ut sitt husdjur är inte heller någon bra idé. Utklädningskläderna är ofta obekväma, gör så att de inte ser ordentligt och kan även orsaka andningsproblem. Låt barnen klä ut sig men lämna djuren i fred.

Läs också: Välj pälsfria plagg i höst och vinter

Det kan också vara läskigt med okända och utklädda besökare för djuren. Se till att de hålls borta från dörren så att de inte kan rymma eller attackera eventuella barn som kommer och knackar på. Se även till att ditt husdjur är microchippat och att uppgifterna är korrekta för säkerhets skull.

Sascha Camilli

PETA Foundation

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel