Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tankefel om jämställdhet – det handlar om löneskillnader och dubbelarbete i offentlig sektor

Signaturen "Sverige är inte jämställt" begår ett stort tankefel i sin insändare i ST 26/1, om behovet av civilingenjörer och barnmorskor.

Läs insändaren: Varför så stort lönegap mellan yrkesgrupper – är människoliv inte är lika viktiga som föremål och data?

Jämställdhet är bara ett ord som inte beskriver vad som faktiskt menas med det. Det handlar snarare om löneskillnader orsakade av vem som betalar lönen.

Barnmorskan betalas av offentlig sektor, medan civilingenjören betalas av betydligt effektivare organiserade, exportföretag i öppna sektorn.

Löneskillnaderna beror på att offentlig sektor dubbelarbetar (samma sak görs flera gånger) genom dålig organisation och orsakar därmed extremt höga kostnader. Rundgång och mycket luft i organisationen drar ner lönen för produktiv personal.

Här finns hög potential för att reducera kostnaderna, så att alla köer till vård och omsorg betas av betydligt fortare än med punktbidrag.

Sundsvalls kommun och regionen har blivit kända för alla konsulter som "summlat" runt och inte förstått något alls.

Varför kvinnor valt sådana jobb, beror på att strukturomvandlingen från hemmafru till offentliga jobb var attraktivare, än att jobba i skitig och tung industrimiljö.

Miljön har inte blivit så bra, så kvinnorna föredrar hellre sämre betald offentlig sektor och förhöjd medelålder relativt manliga yrken.

Industrin är löneledande för att dra in pengar till offentlig sektor som tyvärr inte förvaltas särskilt optimalt. Även det offentliga måste genomgå samma kurer som industrin, genom alla lågkonjunkturer.

Att framför allt lärarna försökt sno åt sig på andra gruppers bekostnad, ligger dem i fatet. Dåliga skolresultat är ingen anledning till att höja lönerna. Om man slutar strula till det i skolan, blir det pengar över även till högre löner.

I nästan alla organisationer finns det minst 20 procent som kan omfördelas så att kostnaderna kraftigt reduceras. "Overhead kill" krävs av egen erfarenhet också i alla de lågbetalda småföretag jag jobbat som ingenjör.

De nödvändiga och behövda uppfinnarjobben kryddas aldrig med annat än UHB. (Under Halv Betalning.)

Observant

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel