Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tänt i Sundsvall – nattsvart i Ånge

Vägbelysningen genom Gimåfors håller på att återställas, men bara i delen som ligger i Sundsvalls kommun. På Ånge kommuns sida verkar de boende i stället få finna sig i att leva i mörker ett tag till.

Ett riktigt mörker. Så kan man beskriva den känslomässiga och vardagliga tillvaron för byborna i Gimåfors just nu. Det vill säga de som bor på Ånge kommuns sida av kommungränsen som skär rätt igenom byn.

För samtidigt som man i Sundsvalls kommun just nu håller på och slutför återställningen av vägbelysningen som Trafikverket plockade ner, så ligger stolparna som ska sitta på Ångesidan kvar på backen.

– Stolparna ligger vid bygdegården, men jag vet inte vad som händer utan har bara fått höra att de som varit här och jobbat ska packa ihop, säger Ingemar Holmvall som bor på Ångesidan.

Precis som nere i grannbyn Nordanede så har man under hösten förberett för ny vägbelysning, och där är den också på plats. Men i Gimåfors finns ännu bara fundament och kablar.

– Det har satts upp stolpar från Sundsvallshållet fram till kommungränsen, men inte längre än så, konstaterar Ingemar Holmvall.

Enligt tekniska förvaltningens gatu- och renhållningsansvarige Pernilla Cederlöf så hade även Ånge kommun tänkt använda samma firma som Sundsvalls kommun, men så blev inte fallet.

– Jag anlitad dem också, men de är väldigt dyra. Sedan har jag inte hunnit fixa någon annan som kan resa stolparna och sätta upp armaturerna, säger Pernilla Cederlöf.

Är det troligt att de sätts upp innan årsskiftet?

– Jag säger ingenting om det, för jag vet inte.