Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tappade kontrollen över brasa – lada helt övertänd

En braseldare tappade kontrollen i Ljustorp. Snabbt spred sig elden genom gräset till en lada, som är helt övertänd. "Den går inte att rädda", säger Lars Hammarström, inre befäl på räddningstjänsten.

Strax efter klockan 15.00 på valborgsmässoaftonen kom det in ett larm om en brand till räddningstjänsten. Enligt larmet har en gräsbrand uppstått intill väggen på en ladugård i Ljustorp, Timrå kommun.

Men det var en timmerlada och snabbt tog elden fart.

– Det är fullt övertänt, så vi kommer bara att skydda omgivningen. Inga djur eller människor har kommit till skada, säger Lars Hammarström.

Räddningstjänsten manar till försiktighet i eldandet just i dag, när många brasor är i gång. De kommer att behöva sina resurser.

– Det är väldigt resurs- och vattenkrävande. Vi kommer att behöva våra tankbilar. Nu är vi där med Ljustorps deltidskår, Timråstyrkan, Söråker och Liden. Så det är 10-15 gubbar.

På kort tid har det nu kommit två gräsbrandslarm.

Ni vill förstås ha era styrkor beredda?

– Så är det. Det blåser lite och gräset är torrt. Det går fort nu.