Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tar över SM-finalen

SHRA Sundsvall tar över SM-finalen i dragracing efter konkursade Tierp Arena.

Dessutom arrangeras en SM-deltävling i drifting på banan den 6-7 juni.

SHRA Sundsvall har arrangerat stortävlingar i många år. Men nu lägger klubben i ytterligare en växel i form av två riktigt stora arrangemang under sommaren.

– Vi vill göra något nytt och i och med att vi har duktiga driftingförare i klubben som SM-tvåan Fredrik Sjödin och hans bror Marcus så vill vi satsa på att hjälpa till att föra sporten framåt, säger Tommy Edström, vice ordförande i SHRA.

Driftingbanan kommer att iordningsställas i slutet av dragracingrakan. Publikplatser ska ordnas så att banan blir publikvänlig. Vid SM-deltävlingen i drifting i Härnösand förra året lockade tävlingarna ett par tusen åskådare där många var ungdomar.

– En sak vi anpassar till ungdomarna är att vi senarelägger starten den 7 juni så att finalerna blir på eftermiddagen. De är ju lite morgontrötta, säger Edström.

Den 27-29 juni arrangeras en deltävling i dragracing med fler klasser än tidigare.

– Vi har bytt helg så att det passar bättre inför 2015 då det kommer att ingå i SM-veckan. Då kan vi bjuda SM-veckan på lite motorsport också, med både drifting och dragracing.

Dessutom förläggs SM-finalen på Sundsvall Raceway den 15-16 augusti då tidigare SM-finalarrangören Tierp Arena gått i konkurs.

– Det blir bland annat SM-final för Pro Mod, som är snabbaste klassen för bilar med dörrar. De kör på riktigt snabba tider, säger Tommy Edström.