Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tärnlund: "Det är oacceptabelt"

Sundsvall spelade med kniven mot strupen efter den senaste förlusten mot Asplöven.
Då rasade man ihop i den andra perioden mot Leksand.
– Det är oacceptabelt stora siffror som vi släpper iväg det till, konstaterar Sundsvallstränaren Göran Tärnlund.

Annons

Målet var att gå ut och göra en likadan match som senast man mötte Leksand.

Den gången slutade det med en 4–2-seger för Sundsvall, men efter sextio spelade minuter var det en besviken Göran Tärnlund som fick lämna Dalarna.

– Jag tycker att vi hade bra koll på dem från de senaste matcherna och de spelade som vi hade sett. Det kom inte som någon överraskning, men däremot tycker jag inte att vi utför arbetet som vi hade bestämt, säger Tärnlund.

Framför allt är det den andra perioden som grämer Tärnlund.

Leksand gick då ifrån till 6–2 efter passivt Sundsvallsspel som resulterade i några väl billiga mål.

– Då är det ju en jäkla uppförsbacke. Första perioden är ändå acceptabel, problemet är de alldeles för enkla mål som vi släpper in. Och de tre i andra är alldeles för enkla.

Är det lite huvudlöst?

– Ja, det är det väl såklart. Jag vet inte vad man ska säga, men det är helt enkelt för dåligt. Man kan ju undra om det är kapaciteten som inte håller på vissa håll.

– Sen är det ju som så att vi ligger där vi ligger också. Det är inget att skylla på, men när fyran kommer och det helt plötsligt är två måls marginal. Då är det klart att tankarna börjar snurra. Det är svårt att hitta de positiva tankarna då.

I och med förlusten ser läget än mer dystert för Sundsvall, och i skrivande stund är det 12 poäng upp till Björklöven ovanför strecket.

– Det började redan förra matchen. Torsken mot Asplöven var jobbig, för de var det närmaste laget. Men vi får köra på, vi kan inte lägga oss ned och dö. Vi får ta match för match och göra det så bra det går. Vi måste sluta läcka bakåt, det är prio ett.