Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taube hyllar Kleerup och Bryant inför lördagens "Så mycket bättre"

En över 60 år lång karriär ska sammanfattas i veckans "Så mycket bättre". Sven-Bertil Taube står i fokus.
– Skojigt och spännande, säger han till TT.

Sven-Bertil Taube missade TV4:s pressträff inför premiären av "Så mycket bättre" häromveckan. Han drabbades av lunginflammation och har sedan dess legat på sjukhus.

När han ringer upp från sjuksängen är han ändå vid gott mod.

– Jag behandlas med antibiotika med jämna mellanrum och det verkar gå åt rätt håll. Så det ska väl reda ut sig, men allt tar sin tid, säger Sven-Bertil Taube.

Lördagens avsnitt av "Så mycket bättre" kan troligtvis pigga upp honom ytterligare. Den här veckan är det hans liv och långa karriär som står i fokus och han får ta emot åtskilliga hyllningar från artistkollegorna.

– Det är oerhört roligt att få mötas av så mycket uppskattning för saker man har gjort. Det är klart, jag har hållit på några år så det blir ju en del och det är roligt att det har fallit även yngre generationer i smaken. Det är stimulerande att på äldre dagar få möta den formen av entusiasm och beröm, säger Sven-Bertil Taube.

Att han över huvud taget skulle ställa upp i "Så mycket bättre" var ingen självklarhet.

– Man tycker att man blivit gammal och inte duger till, någon form av falsk blygsamhet. Men de tjatade på mig. Jag hade inte sett några program tidigare och så fick jag se en dvd med ett program med Lill Lindfors och då tänkte jag att "kan Lill vara med kan jag inte vara sämre", säger Sven-Bertil Taube.

Av övriga artisterna i årets säsong var det egentligen bara Lisa Nilsson och Niklas Strömstedt som han hade någon relation till. Han berättar att det var roligt att lära känna de andra och att han blev särskilt överraskad av Ison & Fille samt Miriam Bryant.

– Miriam är en överraskande, ung, begåvad och intressant person. Hon sjunger väldigt bra och skriver egna saker, en fascinerande bekantskap, säger Sven-Bertil Taube.

Vilka låtar som ska tolkas i programmet är hemligt fram till sändning. Sven-Bertil Taube avslöjar dock vilka versioner som imponerade mest på honom.

– Jag tycker att Andreas Kleerup gjorde väldigt bra ifrån sig och även Miriam Bryant, hon gjorde verkligen låten till sin egen. De andra gjorde också roliga och ibland lite överraskande varianter, säger han.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.