Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tävla och vinn ett nytt vardagsrum för upp emot 75 000 kronor

Ditt vardagsrum kan få en total makeover.
Bostadspuls lanserar en tävling där vinnaren får möbler, nya tapeter, hantverkshjälp och styling till ett värde uppemot 75 000 kronor.
– Vi vill att det ska bli en total överraskning åt det positiva hållet, säger Stefan Joneström på inredningsföretaget Desint.

Annons

Förra veckans premiär av bostadssatsningen Bostadspuls på st.nu blev en succé. I februari lanserade Bostadspuls tillsammans med Sundsvalls Nyheter en stor vardagsrumstävling där läsarna har chans att vinna ett helt nytt vardagsrum till ett värde uppemot 75 000 kronor.

Vinnaren kommer att få möbler och inredning från EM Möbler i Matfors, tapeter och färg från Colorama samt hantverkshjälp och styling från Sundsvallsföretaget Desint.

Senast måndag den 29 februari måste du skicka in ditt bidrag för att vara med och tävla.

Tanken är att vinnaren får definiera sin stil och smak. Sedan kommer Desint, som drivs av Stefan Joneström och Maria Lindberg, att göra om rummet efter vinnarens önskemål.

– Utmaningen är att hitta rätt åt kunden. Inredning är ett sätt att visa vem man är. Om kunden inte gillar rosa eller romantisk stil så kommer det naturligtvis inte att gå åt det hållet, säger Stefan.

Desint jobbar med både byggnation och homestyling av bostäder inför en försäljning. Maria är den som står för stylingen, medan Stefan är ansvarig för byggdelen i företaget.

Vi träffar Stefan och Maria i en lägenhet i Sundsvall som de precis gjort i ordning inför en försäljning.

– Det är stor skillnad att göra en homestyling, då är det ingen som ska bo där utan man ska inspirera och skapa utrymme för egna tankar och fantasi. När du inreder till en kund, då är det helt plötsligt någon som ska bo där, det är då det personliga ska komma fram. Man ska trivas, säger Stefan.

Maria menar att man kan låta sig inspireras av största trenderna, men det viktigaste är att känna efter vad man själv gillar.

– Man kan blanda gammalt och nytt och det finns så många olika stilar, säger hon.

– Nu är det ljusa blå och rosa nyanser som gäller. Ifjol var det mer mörka och dämpade färger som vinrött och mörkblått. Men om man har en bas, gärna samma golv och samma färger på väggarna, är det enklare att byta ut tavlor, kuddar och gardiner i stället för att tapetsera och måla om. Det behöver absolut inte vara vitt på väggarna, säger Stefan.

Är det lätt att fastna i en trendfälla?

– Det finns så många som köper saker för att det är modernt, men vill man ha något som håller i längden måste man gå på vad man tycker om.