Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Taxichaufför i Sundsvall tafsade på flera kvinnor – nu döms han för brotten

En taxichaufför i Sundsvall har smekt, försökt pussa och sagt opassande saker till flera kvinnliga kunder.
Nu döms han för två fall av sexuellt ofredande.

Annons

■■ Nu finns Sundsvalls Tidning som app. Ladda ner till Iphone eller till Android!

Det var i juli i fjol som två kvinnor skulle åka taxi till Granlo. Väl framme gick den ena kvinnan ut för att hämta pengar till taxiresan, då tog resan en otäck vändning. Taxichauffören, en man i 40-årsåldern, ska ha smekt kvinnan som satt kvar i bilen på armarna. Han ska också ha försökt pussa henne på båda kinderna och kommenterat hennes utseende.

Några månader senare, i oktober i fjol, fick en annan kvinnas resa ett abrupt slut. Samma taxichaufför ska ha smekt henne på insidan av låret och sagt att hon var sexig. När han försökte smeka henne igen bad hon taxichauffören att stanna och klev ur bilen. Vittnen har beskrivit båda kvinnorna som upprörda efter deras olika taxiresor.

Läs också: Svarttaxi har flyttat till Facebook

Mannen i 40-årsåldern förnekar båda gärningarna. I förhör har han erkänt att han körde taxin vid de aktuella tillfällena samt att han bara kände igen kvinnan från den senare resan. Han säger också att han inte har tagit på kvinnorna utan bara sagt att den andra kvinnan var snygg och trevlig.

Genom kvinnornas berättelser, med stöd av vittnesuppgifter, finner Sundsvalls tingsrätt mannen skyldig till två fall av sexuellt ofredande. Han döms till 150 dagsböter à 190 kronor, samt skadestånd på 5000 kronor var till kvinnorna. Han blir dessutom av med sitt jobb som taxichaufför.

Läs också: Fick betala samma taxiresa 18 gånger