Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Team Hudik illa ute

Team Hudik fortsätter jakten på serieledande Mohed i damtvåan.
Men på måndagen var det ytterst nära att jumbon Heffnersklubban norpat en skrällpoäng.

Efter 1–0 (1–0) kunde Team Hudiks tränare Kåge Pettersson dra en lättnadens suck.

– På slutet var det vår målvakt Beatrice Norberg som räddade oss, sa Kåge Pettersson.

Det krävdes en serietabell för att se att det var toppen mot botten.

Matchens enda mål kom redan i den femte minuten när Malin Jonsson sprang sig fri och avslutade lika säkert som kyligt till 1–0.

Strax efteråt låg Malin efter en närkamp kvar i offensivt straffområde. Efter behandling försökte hon fortsätta men smärtorna satte stopp för spel.

– Vi kan bara hoppas det inte handlar om något allvarligt, sa Kåge Pettersson.

Efter paus hade Team Hudik ett par riktigt bra läge att öka på ledningen men sedan var det Heffnersklubban som skapade det mesta och det bästa.

Heffnersklubban hade också matchens i särklass bästa spelare i Michaela Andersson som i den 65:e minuten sprang mellan två försvarare och tvingade Beatrice Norberg till en svettig räddning till hörna.

I minut 88 var det Anna Lundqvist som testade mål-Norberg som på nytt fick rädda sitt lag och minuten senare spelade samma Anna fram Micaela Andersson som sköt precis utanför.

När tre matcher återstår av serien har Mohed ett försprång på fyra poäng före team Hudik.

I den sista matchen möts de båda lagen.