Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Absurd middag och öde stationshus

/
  • Elisabeth Carlsson och Stefan Handreck i Riksteaterns

En bisarr festmåltid och liv i ett övergivet stationshus; återvunnen kärlek och 50-talsnostalgi.
Det är vårens recept på själslig spis från Timrå Riksteaterförening.

Annons

Lars är författare och skicklig populärpsykolog. Nu ska hans senaste bok firas med ännu en perfekt middag för vännerna.

Men hustrun Adrienne är hjärtligt trött på makens framgångar och poserande, och med hjälp av en mystisk servitör ordnar hon en middag med skruv. I "Middag" gestaltar sju skådespelare den privilegierade människans blindhet, och den 10 mars kommer pjäsen till Söråkers Folkets hus.

– Det är en stor föreställning, en komedi mer av det svarta slaget. Här kan man också köpa till en teaterbuffé före pjäsen och få en helkväll, säger Timrå Riksteaterförenings ordförande Gudrun Molander.

Friteatern i Ljustorps bygdegård är en tradition. Den 26 april spelas "Har tåget gått eller...? - ett musikaliskt drömdrama om ett avgångsnederlag". Saker pågår i ett hus som länge ansetts övergivet. Om det är någon där, vad väntar de på?

– Pjäsen handlar om ett stationshus i ödemarken; det är underfundigt och roligt samtidigt. Det är lite landsbygdstema och det brukar gå bra i Ljustorp, säger Gudrun Molander.

Den 23 februari firar man 50- och 60-talsnostalgi med musikaliskt berättande om en tid då vi umgicks på ett annat sätt än i dag, och då musiken i mångt om mycket var gladare. "Tag det rätta, tag Cloetta" kan nog väcka minnen hos en och annan som förknippar den tiden med sin barn- och ungdom.

Säsongen börjar med den sedvanliga medlemsträffen i In Between den 28 januari, som bjuder på trollerikonstnären Zethino, närmare presentation av vårens program och möjligheter att teckna biljetter till vårens föreställningar.

Slutar gör säsongen den 23 maj i In Between med Teater Sojas "Kärleksåtervinning". Roger och Carina blir ett par i lycka och glädje men som för många andra nöter vardagen och alla slitningar ner deras kärlek. Senare möts de igen, under andra förutsättningar, och upptäcker att en glöd som inte slocknat fullkomligt kan ta sig igen.

Timrå Riksteaterförening räknar nu 316 medlemmar.

– Under min tid har jag sett att det har ökat varje år, och det är roligt, säger Gudrun Molander.

Mer läsning

Annons