Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pjäsen om Bricken på Svartvik blev succé – i sommar spelas den igen

Förra sommarens teater "Bricken på Svartvik" satte rekord i efterfrågan. Alla de drygt 20 föreställningarna var utsålda redan före premiär.
I sommar spelas ytterligare 10 föreställningar.

Annons
Bricken (Saga Nordén Hagberg) och hennes pappa Edvin (Tord Lundgren) på sågverket.

Läs mer: Bricken på Svartvik - en pjäs om gemenskap framför allt

Det är osäkert om det har hänt tidigare - att varenda plats i så många föreställningar säljs utan att någon har sett pjäsen.

Men det hände när Föreningen Svartviksspelet gjorde teater av Vibeke Olssons prisbelönta böcker om sågverksflickan Bricken. De två första romanerna ligger till grund för pjäsen "Bricken på Svartvik", givetvis spelad i Svartviks gamla sågverksmiljö. Och Bricken-fans från hela Sverige reste till Svartvik för att se.

Bricken (Saga Nordén Hagberg) återvänder till Svartvik i sommar.

Nu får de som missade pjäsen i fjol, eller som vill se om den, en chans till att njuta av den historia som vi alla delar. Det var ju på sågverken som hela det moderna Sverige föddes, eftersom de var den första storindustrin. Pjäsen är i princip sig lik, även om några finslipningar och förbättringar kommer att ske och några skådespelare byts ut. Repetitionerna för sommarens omgång, som omfattar tio föreställningar, har redan börjat, och Vibeke Olsson har nu också blivit hedersmedlem i Föreningen Svartviksspelet.

Nypremiären äger rum den 24 juni och pjäsen spelas till den 7 juli. Biljettförsäljningen är i gång hos Entré Sundsvall.

Mer läsning

Annons