Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teaterverkstan öppen igen – ordförande kräver en ursäkt

I torsdags kom det efterlängtade beskedet från bygg- och miljökontoret som innebär att Teaterverkstan åter får användas för teaterverksamhet.

Annons

Efter beskedet att premiären av Ånge köpcentrum inte kunde genomföras på grund av att lokalen inte var godkänd för teaterverksamhet, så blossade en hel del känslor upp.

Läs också: Ånge kabaré tvingas ställa in kvällens premiär – kommunen sätter stopp

Känslor som stillades i och med torsdagens besked.

Då meddelade bygg- och miljökontoret att ett tillfälligt slutbesked beviljats, men att man fortfarande behöver intyg på att ventilationen är godkänd samt vissa uppgifter kring brandskyddet innan slutbeskedet kan permanentas.

Beskedet innebar dock att den uppskjutna premiären kunde genomföras, och att den övriga verksamheten nu kan fortgå som tidigare.

Trots det så finns det fortfarande en fråga som hänger i luften, och det är den kritik som bygg- och miljönämndens ordförande Erik Rapp (S) riktar mot Leif Edh, som förutom ordföranderollen i Ånge kabaré också är ledamot i kommunstyrelsen. En position som gör att Erik Rapp tycker att hans kritik är högst olämplig.

– Personalen har varit ytterst tjänstvillig och försökt hjälpa till med tillstånd. Jag kräver att Leif Edh ber personalen om ursäkt, skriver nämndordföranden, som också vill att kommunstyrelsen tar upp frågan.

– Kommunstyrelsen är arbetsgivare för alla anställda i Ånge kommun och bör därför ta upp frågan om hur man som arbetsgivare ska agera mot sin personal, skriver Erik Rapp.