Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Teknikeleverna firade 51-årsjubileum med träff i Sundsvall

Efter 51 år har 11 elever av 18 från klass T3Ma på Västermalms Tekniska Gymnasium återförenats efter sin ingenjörsexamen i maj 1968.

Samling var på hotell Knaust på torsdagen den 2 maj.

På fredagen träffades vi i Sundsvalls Kulturhus för att var och en skulle få berätta vad de gjort sedan examen.

Många hade hamnat inom fordonsindustrin Volvo och SAAB . Flera hade arbetat som konstruktörer och konsulter inom olika företag i Sverige med många uppdrag i olika världsdelar.

En mycket intressant stadsvandring gjordes under ledning av före detta teknikeleven Peter Österlund.

Ett besök på skolan ingick senare med intressant guidning av teknikläraren Anders Svensson.

Kvällen avslutades med fotografering på Knaust berömda trappa och middag i restaurangens spegelsal.

Mycket glädjande var att vår matematiklärare Gunnar Johnsson och senare rektor på Tekniska Gymnasiet kunde deltaga och berätta om skolans utveckling efter vår examen. Det var mycket uppskattat.

Andra dagen inleddes med en intressant visning av stadens utveckling efter branden i juni 1888 och hur Sundsvall blev en av Europas vackraste stenstäder.

Vidare fick vi en mycket givande information om kommande projekt i Sundsvallsregionen av Karin Rybäck.

Efter lunch på Norra Stadsberget avslutades 51-årsjubileet där samtliga deltagare var mycket nöjda med sammankomsten och redan såg fram mot nästa träff som kommer att inträffa om två år i Göteborg.

Torbjörn Sima