Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tekning: Allt inför Granlos ödesmatch mot Sirius

Granlo BK är på nedflyttningsplats. Gästande Sirius är snäppet ovanför.
Här är allt inför söndagens duell lagen emellan.

Annons

Tekning

Svenska Superligan, omgång 17.

Granlo BK–IK Sirius IBK, Sporthallen, 16.00.

Läget i laget

Patrik Svensson som klev av mot Linköping senast räknar med att vara kvitt sin lårkaka. I övrigt saknas trion Anton Eriksson, Jacob Glas och Christoffer Ekstrand. Tränare Magnus Svensson räknar inte med några förändringar i laget. "Nu har vi hittat vår struktur, nu kör vi bara", säger han.

Coachsnack

Magnus "Manken" Svensson, Granlo BK: "Det var en helt jämn match mot Sirius i höstas, men då hade vi börjat säsongen med tre raka förluster och vi var losers då. Men vi hade börjat sätta försvarsspelet och var på väg uppåt. Nu har vi också tre raka förluster, men det är en helt annan mental känsla. Vi känner att vi kan slå vilket lag som helst, men det läge vi har satt oss i är värdelöst. Fortsätter vi att leverera bra prestationer och ändå förlora går det åt skogen. Sirius spelade slutspel i fjol och nu slåss de för sin överlevnad, även om vi hatar det så kan vi hantera situationen, de vill inte vara här."

Notera att ...

... det är en riktig nyckelmatch vid det nedre strecket som väntar. Gästande Sirius har 13 poäng och –27 i målskillnad, Granlo BK har 13 poäng och –28.

... när lagen möttes i Uppsala i höstas (10 oktober) vann hemmalaget med 4–3 efter att ha vänt i den tredje perioden. Carl Kostov-Bredberg segerskytt den gången. Jonas Berglund, Max Wahlgren och Anton Samuelsson målskyttar för Granlo.

... Sirius har varit hopplöst svaga på bortaplan den här säsongen. Det har blivit sex förluster på de sju matcher man spelat, och den enda segern på bortaplan var mot lokalrivalen Storvreta som de delar hemmaplanen Fyrsihov med.