Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tekning: Karstad IBF–Granlo BK

Tekning
Superligan, omgång 8.
Karlstad IBF–Granlo BK, Colorama Arena, 17.00.

Annons

Läget i laget

Christoffer Ekstrand är borta resten av säsongen och Anton Samuelsson stannar hemma, fick ett litet bakslag i samband med den senaste matchen mot Växjö. Anton Eriksson är tillbaka efter sjukdom och Patrik Svensson tillbaka efter sin skada.

Coachsnack

Magnus Svensson, Granlo BK: "Vi åker inte ned och är slagna på förhand, de är ett bra lag man ska ha respekt för, på bortaplan tar vi gärna med oss en poäng på förhand, men här känner vi att vi kan ta tre. Matchen mot Linköping (förlust 11–4) blev bra för oss, då kunde vi se vad vi gjorde som inte fungerade och sedan dess har vi känt oss ganska starka".

Notera att ...

... Karlstad har en vass förstafemma med centern Sebastian Degeryd flankerad av bröderna Adam och Tom Colling. Det har blivit 31 poäng för den trion på seriens sju första matcher. Målmaskinen är lillebror Adam med 12 strutar.

... Patrik Fransson går in i förstakedjan tillsammans med Johan Samuelsson och Jonas Berglund i och med att Anton Samuelsson stannar hemma. "Fransson har varit riktigt bra och nu har han börjat göra poäng också", söger tränare Svensson.

... Faluns Alexander Galante Carlström har smitit förbi sin landslagskapten Johan Samuelsson i poängligan, men Granlostjärnan är bara en poäng efter med en match mindre spelad.

... Granlo, efter en tung start, har tre raka segrar. Två efter förlängning och det tredje efter full tid.