Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarspelen lockade spelare från hela landet: "Det är jättekul med deltagare utifrån"

När Sommarspelen i helgen gick av stapeln var det fler långväga spelare som deltog, än tidigare år. En klass som blivit rikstäckande lockade fler spelare utanför regionen.

Annons

Totalt deltog drygt 70 spelare i Sommarspelen.

I helgen arrangerade Sundsvalls Tennisklubb den traditionsenliga tenniscupen Sommarspelen. Drygt 70 deltagare från flera olika klubbar runt om i landet hade anmält sig till tävlingen. Nytt för i år var att klassen för Pojkar 14 hade förändrats.

– De spelar om poäng i en tour och därför reser de mer än tidigare för att tävla. Vi tycker det är jättekul att välkomna spelare utifrån och inte bara i trakterna runt omkring. Och vi har fått beröm för cupen och det är jätteroligt, säger tävlingsledaren Peter Rummel.

Läs mer: Tennissugna barn och ungdomar lockas till sommartennis: "Det är också viktigt att ha kul"

Spelare från tio år och uppåt hade samlats för att delta i spelen. Peter Sällvin och sonen Herman Sällvin från Sundsvalls Tennisklubb ställde upp i herrsingel respektive pojksingel 12, där Peter knep en andraplats medan Herman tog hem guldet.

– Det var jättekul, det bästa som kunde hända, säger Herman Sällvin.

Herman och Peter Sällvin segrade i Generationsdubbeln.

Förutom deras individuella klasser hade de valt att för första gången tävla tillsammans i Generationsdubbeln där de också segrade.

– Ofta spelas dubbel runt om på tävlingar, men sällan generationsdubbel. Vi kunde inte vara med förra året så då tog vi chansen nu i stället vilket var jätteroligt, säger Peter Sällvin.

Mer läsning

Annons