Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvalls tennisklubb prisad för sin ungdomsverksamhet och integrationsprojekt

Sundsvalls tennisklubb har fått ta emot utmärkelsen "Mackes Trofé".
Ett pris som delas ut till den klubb som juryn tycker har den bredaste och mest framgångsrika ungdomsverksamheten i Sverige.

Annons

Sundsvalls tennisklubbs aktiva har presterat bra sportsligt på många tävlingar.

Nu prisas även klubben för sin ungdomsverksamhet.

Det var på Svenska tennisförbundets årsmöte i helgen som Sundsvalls tennisklubb fick ta emot utmärkelsen "Mackes Trofé" (efter Marcus Wallenberg).

Utmärkelsen har delats ut varje år sedan 1979 och ges till den tennisklubb som juryn tycker har den bredaste och mest framgångsrika ungdomsverksamheten i Sverige.

Motiveringen:

"Sundsvalls Tennisklubb är ett föredöme för Norrlandstennisen och Svensk Tennis. Med en mix av bredd och spets erbjuder dom något för alla. Integrationsprojekt där man nått 100-tals flyktingar och asylsökande blandat med nationella och internationella tävlingsresor, samt flertalet aktiviteter på hemmaplan i Sundsvall (pensionärstennis, Multiskillz, prova-på-tennis, lägerdagar m.m.) gör verkligen att klubben gör tennisen till en sport för alla!"

Från vänster; Patrik Backman Chefstränare, Christer Sjö Generalsekreterare Svenska Tennisförbundet, Urban Lundqvist Klubbchef Foto: Privat

Mer läsning

Annons