Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsprofilen Mattias Pettersson nysatsar med Ljusdals TK: "Vi vill till SM-veckan"

Ljusdals Tennisklubb gör en nysatsning. Målet? Att nå division 1 och SM-veckan nästa sommar. Satsningen görs tillsammans med återvändande Mattias Pettersson, tidigare proffs i Tyskland.

Annons

Han har varit proffs i tyska ligan samt vunnit ett SM-silver med Sundsvalls TK. Han har också ett förflutet som spelare i Söderhamns TK och Ljusdals TK. Nu gör veteranen Mattias Pettersson comeback i Ljusdal, för att hjälpa klubben upp i ettan.

– Magnus Skoglund, Ljusdals lagledare, hörde sig för lite grann eftersom klubben var sugna på att satsa lite. Klubben i Sundsvall har inte riktigt nyttjat mina egenskaper och erfarenheter så då kändes det helt rätt att göra comeback i Ljusdal, säger Mattias Pettersson som nu blivit 36 år gammal.

Mattias Pettersson har hållit igång tennisen i hemstaden Sundsvall.

Han slutade egentligen spela tennis förra året. Under comebacksäsongen i Ljusdal kommer Mattias Pettersson bo kvar i Sundsvall och pendla.

– Ljusdal har alltid haft viljan att satsa och det är någonting som tilltalar mig starkt, säger han.

Det är nu mer än 15 år sedan Mattias Pettersson var proffs i Tyskland första gången. Han har haft svårt att lägga racketen på hyllan.

– Det är ju svårt. Just adrenalinkicken man får av att gå ut och avgöra en viktig match... Det är svårt att sätta det åt sidan när man fortfarande kan prestera på en bra nivå, säger han.

Vilken klass håller du i dag?

– Jag orkar inte spela en turnering idag. Däremot i enstaka matcher, till exempel under helg som det ser ut i ettan och allsvenskan, skulle jag klara av att göra det på svensk toppnivå.

Läs mer: Så gick det när Ljusdals TK spelade SM 2011

Ljusdals TK nysatsar för en plats i ettan och på SM-veckan.

Han återvänder till Ljusdal med premisserna att klubben ska satsa för att ta sig upp i ettan. Dessutom är SM-veckan 2017 ett mål att kvala in till. Klubben får dock klara sig utan det stora Ljusdalslöftet, Wille Forsberg, som i sista stund valde att stanna kvar i Jönköping, där han redan spelar i division 1.

– Jag förstår honom, han är ung och vill spela så högt upp som möjligt. Men det är synd för oss, han hade varit ett jättebra tillskott, säger Mattias Pettersson som själv fortfarande är riktigt motiverad att prestera på tennisplanen.

– Har vi målet att gå upp blir nivån hela tiden tuffare och bättre. SM-veckan bidrar också, då får v i vara med i hetluften och det är sådana små karameller man får sikta mot, säger han.

Mer läsning

Annons