Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terrordåden avlöser varandra i landet Sverige

Den högerextrema rörelsen i Sverige gör ofta gällande att invandring ställer till det för Sverige.
Inte minst uttrycks ofta rädsla för ökad terror.

En annan rädsla som uttrycks är den för att Sverige ska kollapsa. Enligt SD har Sverige inte längre något fungerande välfärdssystem.

Läs mer: Sverigedemokraterna väljer aktivism i stället för parlamentarism

Påhittade historier och extrema överdrifter får stor spridning i sociala medier, och nästan dagligen måste Viralgranskaren eller någon annan rycka ut och rätta till, försöka döda falska rykten och reda ut vad som är sant och inte i floden av osanningar om vad invandring ställer till.

I dessa forum hävdas också att pengarna är slut, att Sverige helt enkelt inte har råd med mer invandring. Det hävdas också att kriminaliteten kommer att öka om vi tar emot fler flyktingar.

Samtidigt eldas hatet på av folkvalda politiker som förespråkar ickeparlamentariska metoder för att stoppa flyktingarna.

Den senaste veckan har tre tilltänkta flyktingboenden brunnit. Antalet bränder vid flyktingförläggningar i år är tvåsiffrigt.

Misstänkta mordbränder hyllas i samma forum som menar att vi inte har råd med fler flyktingar, i samma forum som oroar sig för ökad kriminalitet och terror.

Det är väl ändå lite märkligt att personer som är rädda för terror hyllar mordbrand, vars enda syfte tycks vara att sätta skräck i människor?

Att personer som hävdar att Sverige inte har nog med resurser att ta emot flyktingar inte ser att dessa bränder kraftigt försämrar läget och gör det ännu svårare att hitta boenden åt alla människor som är på väg hit? Att de kostar samhället massor av extra pengar och tar av både migrationsverkets och polisens resurser?

För det kan väl inte vara så att de som hänger i dessa forum egentligen inte bekymrar sig över ökad kriminalitet eller försämrad välfärd - retoriken har varit ungefär densamma i många år, långt innan vi fick det tryck på migrationsverket som vi har i dag - utan egentligen bara är rasister som inte vill ha hit flyktingar oavsett konsekvenserna?

Mordbränder mot flyktingförläggningar, attacker mot tiggande romer och rasistiska lögner som förvandlas till sanningar är betydligt farligare för Sverige än ökad flyktingmottagning.

Läs också: Förslag om tillfälliga uppehållstillstånd är effektlös populism