Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Terrorutpekade Muthanna kräver en miljon i skadestånd

Mutar Muthanna Majid kräver staten på en miljon kronor efter att han i november gripits i Boliden, misstänkt för förberedelse till terrorbrott, rapporterar Aftonbladet.
Enligt 22-åringens advokat, Peter Ataseven är det två faktorer som motiverar nivån på ersättningen.

Annons

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

– Han var misstänkt för synnerligen allvarlig brottslighet. Men framförallt för att han har åsamkats massmedialt lidande, eftersom han blev utmålad som terrorist och fick sitt namn och bild publicerad, säger han till tidningen.

Majid greps på ett asylboende efter att ha varit efterlyst i två dagar. Han levde öppet, med sitt eget namn på dörren. Säkerhetspolisen hade i samband med efterlysningen fattat beslut om att höja terrorhotnivån i Sverige från tre till fyra på en femgradig skala.

Muthanna Majid, som bara dagar senare rentvåddes från misstankarna, har vänt sig till justitiekanslern för att få ersättning.

TT