Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Testamenterade allt till 14-åringnu åtalas han för sexövergrepp

Ångebon förförde sommarstugegrannens 14-åriga dotter.
Han skaffade en lägenhet vid hennes skola för sexträffar på lunchrasten, och testamenterade alla sina tillgångar till henne.
Det hävdar åklagaren och åtalar 58-åringen för våldtäkt mot barn.

58-åringen är bosatt i Ånge kommun. Deras förhållande inleddes när flickan hjälpte honom att måla, sommaren 2006.

Det var flickans skolsköterska som slog larm samma år sedan hon fått flera uppgifter om att flickan och mannen setts kyssas och smekas. Nästan samtidigt fick socialtjänsten i Ånge in flera liknande tips.

När hon frågade flickan hur det var började hon gråta, och sade att hon var rädd att 58-åringen skulle bli polisanmäld. Hon ska först ha velat fortsätta relationen med mannen, och ville inte berätta något i förhör. Men senare öppnade hon sig, och polisutredningen drog igång på nytt.

Hon berättade då att mannen brukade ta henne i sin bil till en sjö, där de hade sex. Senare skaffade han en lägenhet nära hennes skola, dit hon brukade gå på lunchrasterna. Hon säger att de hade sex nästan varenda skoldag. Ibland var också jämnåriga kamrater med i lägenheten, och en av dem åberopas som vittne i den kommande rättegången.

Flickan säger att hon aldrig protesterade när mannen ville ha sex, men att hon innerst inne inte ville.

I polisutredningen finns också ett testamente, där 58-åringen överlåter all sin egendom till den 14-åriga flickan. Detta har senare återtagits.

58-åringen sitter häktad sedan början av november. I förhör medger han att han varit förälskad i flickan, men att han inte haft sex med henne före hennes 15-årsdag.

Utdrag från Lunarstorm visar att flickans kompisar hört rykten om att hon förlovat sig med en äldre man. I förhör förklarar han att han gav henne en ring för att visa att han var ärlig i sitt uppsåt.

58-åringen förnekar brott, och hävdar att alltihop är en komplott av flickans släktingar.