Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Testpanelen om kritiken mot #enlådamat: "Vi har inte fått någon annorlunda behandling"

En vecka med #enlådamat har fyllts av rotmos, potatisgratäng och kokta grönsaker. Nu lider projektet mot sitt slut och testpanelen sammanfattar sina upplevelser.

Annons

När projektet #enlådamat ska sammanfattas är testpanelens alla medlemmar positivt överraskade av den mat de har serverats under veckan.

– Jag hade faktiskt höga förväntningar, men tycker ändå att de har överträffats. Jag har överraskats av doften. När man köper andra matlådor så doftar de inte alltid såhär gott, säger Peder Björk (S).

Journalisten Jan Olby hade inga särskilda förväntningar över huvud taget, men även han sammanfattar maten som god och varierad. Trots att maten inte liknar den han vanligtvis brukar äta.

– Det var roligt att få äta rätter som jag vanligtvis inte brukar äta, mycket husmanskost som gav mig en massa barndomsminnen, säger han.

Under veckan har viss kritik riktats mot testet. Några har ställt sig frågande till om det verkligen går att lita på att den kökspersonal som tillagar maten inte anstränger sig lite extra när de vet att den ska provätas. Något ingen av deltagarna tror stämmer.

– Det är klart att jag inte är där och ser alla lådor som packas, men jag har blivit försäkrad om att det inte är så. I så fall skulle det vara en skandal, säger den matintresserade konsulten Anna Frisk.

Peder Björk håller med:

I artikeln där Malin Larsson äter lunch med Harald Wallin intygade han att det är den typen av mat han brukar få. Det tycker jag är ett gott kvitto på att vi inte fått någon annorlunda behandling.

Sämst betyg får de kokta grönsakerna, som bland annat har beskrivits som "smaklösa" och "under all kritik". Anna Frisk efterlyser mer råkost, som exempelvis rivna morötter. Något även socialnämndens ordförande Malin Larsson har tänkt på.

– Man ledsnade på kokta grönsaker till slut och en person har mejlat mig och föreslagit att det ska gå att köpa råkost i en låda bredvid. Det är något jag ska ta med mig i min utvärdering till kostchefen, säger hon.

Läs mer:

Här tillagas pensionärernas matlådor – följ med in i köket

Anna Frisk om grönsakerna i #enlådamat: "Under all kritik"