Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Texas Ikeabesök gillas av många

Fyraårige Texas besök på Ikea i Birsta i helgen blev inget vanligt besök. Texas har Downs syndrom och mamma Linda trodde inte att han var välkommen. Glädjen över besöket har nu gillats av - hittills - över 84 000 på Facebook.

Familjen Thiele består av fem syskon, varav två med funktionsnedsättning. Äldsta dottern har bland annat en CP-skada som gör att hon sitter i rullstol, och 4-årige Texas Downs syndrom. När hans syskon, Douglas 9, Theodore 4 och Molly 3, skulle besöka Ikeas lekland Småland på söndagen hade hon inte tänkt lämna in honom där. Familjens äldsta dotter Melina, 14, har nekats inträde tidigare, och Linda hade därför inte en tanke på att fråga.

– Vi så himla glatt överraskade när killen i entrén välkomnade Texas in, säger Linda Thiele. Jag sa att han har ju Downs syndrom, han är lite extra busig. Men det var inga problem tyckte killen. Texas sprang in direkt och dök ner i bollhavet.

Efter besöket skrev Linda Thiele om besöket på Facebook. En vän delade inlägget på Ikeas sida och på onsdagseftermiddagen hade det gillats över 84 000 gånger.

– Jag hoppas att det här kommer fram till killen så att han får veta hur tacksamma och glada vi kände oss.

Killen som Linda lovordar heter Hampus Lindqvist, är 19 år gammal och sommarjobbar på Ikea.

– Jag tänkte inte på det speciellt mycket eftersom har vi en policy som säger att alla får vara på leklandet om det finns tid och resurser, och det tyckte jag att det fanns, säger Hampus Lindqvist.

Om uppmärksamheten kring facebook-inlägget säger han:

– Jätteroligt, hur kul som helst, säger Hampus Lindqvist.

I fortsättningen kommer Texas att få leka tillsammans med sina syskon på Småland.

– Ja absolut det kommer han att göra, säger Linda Thiele och ler.