Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thåströms turnépremiär hyllas – konserten i Sundsvall snart slutsåld: "Fullständigt knäckande"

Joakim Thåström har hyllats efter sin turnépremiär i Göteborg. På fredag kommer han till Sporthallen i Sundsvall – och det börjar att närma sig slutsålt.
– Det är nu på slutet försäljningen har dragit i gång på riktigt, säger Niklas Nylund på Entré Sundsvall.

Nu närmar sig Thåströms konsert i Sundsvall. Och det märks nu i försäljningen av biljetterna.

– Vi har sålt över 1000 biljetter, hur många exakt får jag inte säga. Men just nu är det bara några enstaka biljetter kvar, säger Niklas Nylund på Entré Sundsvall och fortsätter.

Det är förrän nu på slutet som biljettförsäljningen på riktigt tagit fart.

– Det är standard för Sundsvall skulle jag säga. Många får impulser nära inpå att "nu måste vi köpa", säger han och skrattar till.

Turnén, som kommer efter Thåströms senaste synth- och mindre dovtunga platta "Centralmassivet", kickade igång i Lisebergshallen. Och har mötts av stora ord från flera recensenter. Här är tidningarnas toppomdömen efter spelningen i Göteborg.

"I ett mer eller mindre konstant och kompakt motljus låter man musiken bära hela föreställningen. Det är vackert, distinkt, kompakt", skriver GP:s Johan Lindqvist som ger Thåström en fyra i betyg och passar även på att kalla Thåström för rockpastor.

Aftonbladets Markus Larsson, som ger betyget fyra, kallar Thåströms uppträdande "bortom imponerande", "unikt" och menar att det var "omskakande" och "brutalt".

"Han har satt en nästan omöjlig standard för andra att följa, långt från alla kommersiella spelregler. Ingen annan svensk rockartist har i 38 år haft en lika hög verkshöjd. Och han är tack och lov inte färdig ännu", skriver han.

"Under nästan varje konsert med mannen jag sett senaste tjugo åren finns det åtminstone ett moment när den där känslan fullkomligt överväldigar en och Thåström i stunden är onåbar. I Göteborg kommer den tidigt. Under en fullständigt knäckande “Jag är en idiot” märker jag halvvägs in att jag skriker med som besatt. Sådan kraft har Thåström på toppen av sin förmåga", skriver Expressens Anders Dahlbom – som också delar ut en fyra i betyg.

Fredag 27 oktober kliver han på scenen på Sporthallen i Sundsvall.

Här är HELA setlisten – låt för låt