Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Forbidden Kingdom

Många av dem som suktat efter ett hårt möte mellan Jackie Chan och Jet Li på filmduken lär bli besvikna på The Forbidden Kingdom. De två kampsportsspecialisterna har inte ens huvudrollen, utan det har en äventyrslysten tonåring.

Som sig bör i sådana här sammanhang är det den urgamla kampen mellan ont och gott som avhandlas. Unge Jason har snöat in på asiatiska kung fu-rullar och kastas utan förvarning tillbaka i tiden till ett krigshärjat rike där han måste försöka bryta den illasinnade Jade Warlords välde. Till sin hjälp har han två legendariska krigare och Gyllene sparven, en ung dam med hämnd i sinnet.

Att The Forbidden Kingdom både har snygg scenografi och läckra actionscener går inte att förneka, men filmen plundrar det österländska arvet och gör förenklad Disneyunderhållning av alltihopa.