Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

The Kristet Utseende missionerar för Drakstaden

Välgörenhet, singelinspelning och ny platta på gång. The Kristet Utseende ligger inte på latsidan. ST mötte upp bandet i studion för en pratstund om Kristets nya musikprojekt \"Röda Korset-metal\".

The Kristet Utseende, Sundsvalls kanske mest mytomspunna företeelse. Det är inte för intet jag känner mig lite nervös inför att möta upp dödsrockarna i Sidelakestudion. Man har ju hört en hel del rykten om bandet under åren. Men bara en minut in i intervjun förstår jag att jag har haft totalt fel. The Kristet Utseende är väna som lammungar.
Lammungar som dessutom sysslar med välgörenhet.
Det har gått rätt mycket rykten om oss, en gång fick jag höra att \"tre sitter inne och en har dött\", det var rätt roligt, säger Jörgen Fahlberg, sångare i bandet.
Att tre av bandmedlemmarna skulle sitta i finkan och att en skulle ha kolat stämmer givetvis inte. The Kristet utseende befinner sig nämligen i studion för närvarande, i full färd med att spela in en singel, en välgörenhetssingel till förmån för Sundsvalls skatepark Drakstaden.
Och inspelningstempot är betydligt snabbare än vanligt.
Inte ens två dagar har det tagit att få klart inspelningen, vi har jobbat i 15 timmar ungefär, säger Janne Wiklund.
Det är bråda dagar för Kristet alltså, och allt handlar om att stödja Drakstaden så snabbt som möjligt.
Välgörenhet är kanske inte det första man förknippar Kristet med, hur kommer det sig att ni gör det här?
Det är inte första gången vi gör något sånt här faktiskt, 2005 spelade vi på Pipeline och skänkte alla intäkter dit, man kan säga att vi sysslar med \"Röda Korset-metal\" nuförtiden, säger Jörgen Fahlberg.
Vad har ni på gång annars?
Vi har ganska mycket på g faktiskt, vi kommer att återutge vår första skiva med en bonus-dvd och en serietidning, sedan så kommer det en ny platta till våren som förhoppningsvis kommer ge lite festivalgig. Dessutom är det ett Stockholmsbolag, Asshole Skateboards, som har planer på att ge ut en skateboard med Kristet-tryck, säger Jörgen Fahlberg.
Men först ut är alltså välgörenhetssingeln. Vad har ni för förhoppningar?
Vi hoppas bara att allt flyter på och går ihop och att det här kommer att hjälpa Drakstaden. Vi vill dra vårt strå till stacken och stödja en väldigt positiv subkultur, säger Janne Wiklund.