Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomas gör teatergästspel på hemmaplan

Senast såg Sundsvallspubliken honom som Romeo på Alnös kyrktun 2011.
Nu har Thomas Häggström startat en friteatergrupp i Linköping men gästar på fredag Kulturmagasinet med pjäsen "Skönheten och Odjuret".

Annons

Gemensamma studier vid teater- och scenkonstlinjen på folkhögskola utanför Linköping, samt en idé om att göra något inför en barnteaterfestival, startade samarbetet mellan Thomas Häggström, Christian Svensson och Lena Ilmarson.

– Vi fann att vi lekte bra ihop, säger Thomas Häggström.

Resultatet blev frigruppen Teater Imba, som varit i gång sedan i våras och nu gör sin första turné på riksplanet. Pjäsen "Skönheten och Odjuret" är den klassiska sagan om den ytlige prinsen som förvandlas till ett odjur för att han ska lära sig att inte döma efter det yttre, den bokläsande Belle som anses udda för att hon ratar odräglige Gastons frieri, och mötet mellan de två. Här blir Belles pappa dessutom lite extra förvirrad och odjuret höjdrädd.

– Vi såg filmen och tänkte att den kan vi göra på vårt sätt. Vi lekte fram scenerna och eftersom vi bygger på improvisation är ingen föreställning den andra lik, säger Thomas Häggström.

Pjäsen vänder sig till barn i alla åldrar och spelas på Unga Magasinet fredag den 10 oktober 18.00.