Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thomas Wassberg om Kallas turbulenta säsong: "Vad fan är det att bråka om?"

Charlotte Kalla hoppar över tävlingarna i Lahtis. Bråket med tränaren Mattias Persson har dessutom skapat stora rubriker, men experterna tycker allt är överdrivet. – Vad fan är det och bråka om? säger Thomas Wassberg till Sportbladet.

Aftonbladet Sport kontaktade några av Sveriges största skidstjärnor genom tiderna och ställde tre frågor kring Charlotte Kallas säsong och "bråket" med Mattias Persson: Vad har varit problemet med Kallas säsong? Vad behöver hon göra nu för att få ordning på sin skidåkning? Hur tycker du att meningsskiljaktigheterna med Mattias Persson har hanterats?

Läs också: Kalla och Persson har rensat luften: "Hon godtog ursäkten"

Torgny Mogren, Marie-Helene "Billan" Östlund och Thomas Wassberg är alla överens - det är inga problem ´med Kalla och hennes säsong. Även Björn Lind håller med. "Jag tycker inte att hon har varit dålig. Det fattas bara det lilla att hon inte varit på topp, det är inget märkvärdigt", säger Thomas Wassberg. "Jag tycker inte att det har varit något problem faktiskt. Man måste respektera att hon vill vara hemma och vila. Det är inte så konstigt. Hon har åkt många gånger i Lahtis", säger "Billan" Östlund, till Sportbladet.

Läs också: Efter turbulensen - Kalla ratar för-VM

Även på fråga två förstår de före detta stjärnorna vad det handlar om - en sliten kropp kan inte prestera som det önskas. Formen går upp och ner helt enkelt och är inget att dra några stora växlar på.

Angående det så kallade bråket med damtränaren Mattias Persson är tre av fem rörande överens: det har blivit en höna av en fjäder. Christer Majbäck tycker att det är synd om Kalla i situationen som uppstått: "Det låter konstigt i mina öron att prata om någon annans själ. Då har man tagit i för mycket. Det är bra att de har dialoger, men Charlotte Kalla får inte hamna i kläm. Det är det sämsta tänkbara läget". Men Thomas Wassberg skräder som vanligt inte orden: "Det är en storm i ett vattenglas. Vad fan är det att bråka om? Det är bara en bagatell", säger han.

Läs också: Efter luftrörsproblemen - Jönsson är tillbaka i Lahtis

Gilla Skidpuls på Facebook för fler reportage och nyheter om vintersport!