Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidig julklapp för Tallbackens vänner – får ta över festplatsen

Under onsdagen tog humanistiska nämnden beslut om framtiden för Tallbacken. Ett beslut som fick intresseföreningen Tallbackens vänner att jubla.

För när ärendet väl kom på bordet så var det deras framtidsplaner som politikerna hade fastnat för. Ett beslut som enligt humanistiska nämndens ordfröande Catharina Karlsson (S) var enhälligt.

– Vi vill att Tallbacken ska leva vidare, och det förslag som den här föreningen presenterat är ett jättebra initiativ, säger hon.

Ambitionen är att teckna ett långsiktigt avtal, men med möjlighet att sägas upp det om till exempel föreningen inte mäktar med uppdraget.

– Vi kommer att ställa vissa villkor, men de är inte riktigt färdigfilande än, säger Catharina Karlsson.

För föreningen innebar beskedet en tidig julklapp.

– Vi gick in i det här med förslag om en arrendeavgift på en krona eftersom det kommer kosta en hel del att ställa i ordning allt, och naturligtvis känns det bra att de tror på oss och våra idéer, säger Per-Erik Persson, ordförande i intresseföreningen.

Att det kommer krävas mycket ideellt arbete för att få Tallbacken på fötter igen avskräcker inte.

– Vi ska snygga upp inne på området, och det ska även se inbjudande och festligt ut när man passerar. Nu är det slut med trasiga stängsel och lampor som inte fungerar, lovar Per-Erik Persson.

Först på dagordningen står dock att ombilda intresseföreningen till en riktig förening med förutsättningar att sköta ekonomin.

– Vi får sätta oss ner efter nyår och se vad det är som måste göras och i vilken ordning, säger Per-Erik Persson.

På frågan om det finns en nyinvigning med i planerna för sommaren 2016, så blir svaret ett försiktigt ja.

– Personligen så vill jag det, och då ska det vara någonting riktigt bra som kommer hit. Men det får bli en fråga som den nya styrelsen får diskutera, säger Per-Erik Persson.

Detta har hänt tidigare i år:

11 april - Tallbacken kan ha gjort sitt

18 april - De vill skapa en framtid för Tallbacken

14 maj - De vill ta över Tallbacken 2016

4 juni - Arrendeavtal för Tallbacken ska sägas upp

13 november - Dags att ta tag i framtiden för Tallbacken