Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare GIF-spelaren tackar för sig – lägger skorna på hyllan

33-årige Johan Eklunds karriär är över. Anfallaren som kom till IK Brage inför förra säsongen har meddelat att han har gjort sin sista match.
– Jag bestämde mig i princip redan innan säsongen att jag skulle sluta, säger Eklund till klubbens hemsida.

Johan Eklund spenderade fem raka säsonger i GIF Sundsvall. Inför förra säsongen lämnade han Giffarna och flyttade till IK Brage. Ett lag som han hjälpte till att ta upp till superettan.

För Plus-kunder: Efter avancemanget – skyttekung Eklund om en fortsättning i Brage: "Tveksamt"

Men nu är alltså karriären över för Eklund som medger att det kommer kännas lite ovant att inte befinna sig på fotbollsplanen när nästa säsong drar i gång.

– Kanske blir man sugen när det drar i gång. Det är ju svårt att sia om då man aldrig varit i den sitsen, men jag tror det kommer att kännas bra ändå. Det kommer bli kul att följa från sidan av. Men det blir nog lite konstigt då man spelat seniorfotboll i 15 år, säger Eklund till IK Brages hemsida.

På frågan om vilka hans bästa medspelare har varit nämner han två gamla GIF Sundsvall-spelare.

– Den som blivit bäst, men inte var det då, är Emil Forsberg som jag spelade med i GIF Sundsvall. En annan som var mycket bra var Runar Sigurjonsson, innan han blev proffs och gick till Schweiz.