Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare GIF Sundsvall-bjässen har hittat ny klubb – blir spelande tränare

Den store anfallaren gjorde tre säsonger i GIF Sundsvall mellan 2008-2010.
Nu har Hannes Sigurdsson hittat en ny klubb – i Norge.
Mattias Nylunds Egersunds IK värvar islänningen.

Annons

Hannes Sigurdssons fotbollsresa i Europa fortsätter alltså. Nu återvänder han till Norge.

När 32-åringen kom till GIF Sundsvall så värvades han från Viking och han har tidigare också representerat Sandnes Ulf. Senast Sigurdsson var i Sverige tillhörde han Mjällby AIF i Allsvenskan 2013, men det blev bara tio matcher som inhoppare och inga mål den gången.

Egersund meddelar att Sigurdsson har värvats som spelande assisterande tränare och han kommer då att bli en del av ledarteamet med nye huvudtränaren Maurice Ross och assisterande tränaren och tidigare GIF Sundsvall-profilen Mattias Nylund.

"Hannes har i höst genomgått en operation av hälsenan, men är nu tillbaka i full träning", skriver klubben på sin facebooksida.

I somras var Egersund nära att avancera till nästa högsta ligan med tidigare GIF-profilen Magnus Powell som huvudansvarig. I november blev det klart att Powell lämnar Egersund för att i stället bli tränare i Levanger, men Mattias Nylund är kvar i klubben.

– Förra säsongen var klubbens bästa år genom alla tider när det gäller antal poäng och vi ledde serien och vann tio raka segrar. Ändå är man ju Inte nöjd med det när vi slutar tvåa. Med perspektiv så kan man väl konstatera att jag och Magnus jobbade och hårt och gjorde stora förändringar som gav effekt och det var ett lärorikt år, säger Mattias Nylund.

Hannes Sigurdsson gjorde sex mål för GIF Sundsvall i Allsvenskan 2008 och sedan tio mål i Superettan både 2009 och 2010.