Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidigare Timrå- och Sundsvallsspelarna tar över division två lag: "En fantastisk bra lösning"

Tidigare elitseriespelarna Magnus Nilsson och Johannes Westring är klara att leda division 2-klubben Söderhamn/Ljusne nästa säsong.
– Nu tar vi steg framåt och det känns jättebra, säger nyblivne sportchefen Erik Sjödin.

Den nya duon, som båda har koppling till Medelpad på flera sätt, presenterades som nytt tränarpar tätt inpå att säsongen tog slut.

Och det är ett rutinerat par.

Magnus Nilsson avslutade nyligen en 20 år lång och framgångsrik hockeykarriär som innehöll bland annat 369 matcher i SHL med Malmö, Luleå och Timrå, landskamper för Tre Kronor och två säsonger i Nordamerika.

Han rundade av det med fem och en halv säsong med Hudiksvalls HC.

Men nu får han alltså ett jobb av ny dignitet.

– Det känns jätteskönt. Det kommer att bli en fantastisk bra lösning. Jag har haft Magnus som spelar och vet hur ambitiös han var med träning, kost och sömn. Han har också ambitioner att träna lag högre upp i seriesystemet, säger Erik Sjödin.

Nilsson delar uppdraget med Johannes Westring, som spelat med S/L under de senaste fyra säsongerna. Men även han har meriter från spel i elitserien, men främst från allsvenskan med Sundsvall Hockey.

Kontraktet är skrivet på ett år. Båda lägger också skridskorna på hyllan för att enbart fokusera på tränaruppdraget.