Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tidningsbud bestulen på elcykel – mitt under pågående utdelning

Ett tidningsbud i Haga blev mitt under lördagsnattens runda bestulen på både sitt tvåhjuliga elfordon och alla tidningar.
Cykeln påträffades senare vid en hållplats bakom sjukhuset, där tjuven tycks ha kommit på andra tankar och fortsatt färden med okänt transportmedel.

Annons

En uppmärksam man påträffade både elcykel och en stor mängd av söndagens exemplar av Sundsvalls Tidning vid busshållplatsen vid Igeltjärnsvägen.

Mannen undrade om budet möjligtvis hade tröttnat på att dela ut tidningar och flytt från sin plikt, men riktigt så var inte historien.

För i själva verket var det en cykeltjuv som hade sett sin chans när budet delade ut tidningen till kunder i Haga. Han eller hon knyckte helt enkelt cykeln begåvad med en elmotor och tuffade iväg mot Granloholm. Med på färden fanns även rykande färska exemplar av Sundsvalls Tidning och Dagens Nyheter.

Vid busshållplatsen vid Igeltjärnsvägen tycks dock tjuven ha kommit på andra tankar och lämnat sitt nyfunna men olovliga fordon vind för våg.

Men tack vare den uppmärksamme morgonflanören kunde både tidningar och elcykel återbördas till sina rättmätiga ägare.