Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tiggaren fick jobb hos mäklaren

Ramona satt och tiggde vid entrén till deras företag.
Nu har mäklarfirman anställt henne – med blandade reaktioner.
Många har varit positiva, andra kritiska.

Katarina Bufvers och Mats Eklund på Mäklarhuset tyckte synd om kvinnan som satt och tiggde på trottoaren. De funderade vad de skulle kunna bidra med istället för att bara lägga några kronor i tiggarens kopp. Nu är fembarnsmamman Ramona Simion anställd på Mäklarhuset fyra timmar om dagen tre dagar i veckan där hon får göra enklare kontorsjobb.

– Det ger en värdighet både för henne och för oss, säger Mats Eklund.

Vägen till anställning har varit snårig, för att allt ska gå rätt till, men nu är Ramona på plats sedan i måndags. Hon sorterar papper och hjälper till med städning. De kommunicerar med hjälp av ett översättningsprogram på dator och telefon.

– Det här gör vi med hjärtat, säger Katarina Bufvers.

Alla reaktioner har inte enbart varit positiva. Det har förekommit hot om att skicka bajs till mäklarfirman och folk har varit ifrågasättande varför de inte gör något för våra egna.

– Vi auktionerar ut ett pepparkakshus till jul i samarbete med Kris, kyrkan och Slink In. De pengarna går till Soppköket där utsatta kan få hjälp. Så vi engagerar oss visst socialt för våra egna också, säger Mats Eklund.

Överlag har det varit mest positiva tongångar men Mats Eklund konstaterar också att det som vanligt är vissa grupper av människor och åsikter som hörs högst.

– En del har undrat hur fan vi kan ställa upp på det här? Men då jag frågat tillbaka, vad de själva gjort för tiggarna, så är det ingen som haft något svar.