Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TIK inställt på att värva ersättare för Wandell

Tom Wandell kallas över till Dallas Stars och NHL.
Nu är Timrå IK inställt på att värva en ersättare – oavsett hur länge succécentern blir borta.
– Det är vi. Förutsatt att det finns någon, säger klubbdirektören Thomas Johansson.

Tom Wandell har gjort stor succé i Timrå IK i höst, men han är här på lån från Dallas och i kontraktet finns en klausul om att NHL-klubben har rätt att plocka över honom.

Förra veckan skrev ST-sport att skadedrabbade Dallas hade sådana planer – och nu står det klart att Wandell lämnar Timrå.

I första hand handlar det om två veckor på andra sidan Atlanten, vilket innebär fyra missade TIK-matcher.

Den 19 december är det tänkt att Wandell ska vara tillbaka. Men går det bra där borta kan sejouren så klart bli längre.

Och även om Wandell kommer tillbaka kan Dallas alltid plocka över honom igen innan ligans transferfönster stänger den sista februari. Ett problem med det är att det svenska fönstret stänger redan en månad tidigare.

Bland annat därför är Timrå inställt på att nu värva en center.

Tidigare har det mest talats om att stärka upp laget på backsidan, men den nyuppkomna situationen med Wandell kan göra att de planerna läggs på is på grund av ekonomin.

– Vi får se vilket utrymme det finns för det. Det beror ju också på vilken center det blir, säger Johansson.

Han fortsätter:

– Vi måste se till att få ett bättre lag, att förstärka.

Sportchefen Stefan Lindqvist har mest spanat efter backar, men på sistone även börjat kolla mer på centrar efter att Dallas först hörde av sig om Wandell.

– Men jag vill inte uttala mig om några namn, säger Lindqvist.

– Generellt sett så är vi ju i behov av att ha det bästa manskapet tillgängligt och han varit en av våra bättre spelare i höst. Men nu får andra kliva fram och ta ansvar.

– Vad vi vet i dag är Tom tillbaka om några veckor. Sen kan det ju bli längre. Vi får se hur han lyckas där borta.

- Finländare som Timrå varit intresserat av tidigare och fortfarande följer. Spelar i Chicago Blackhawks farmarlag och ryktas vara på väg till Europa. Är dock inte säkert om han är på marknaden, oklart om NHL-klubben vill släppa iväg honom.

- Ännu en spelare som TIK kikat på tidigare. Har nu lösts från sitt kontrakt med CSKA Moskva och är tillbaka i Sverige där gamla klubben Malmö visat intresse. TIK har inte hört av sig, men vet att han är ledig.

- Liknande historia som Wahlberg. Före detta Modospelare som just återkommit från Ryssland. Känns inte aktuell just nu.

- TIK var intresserat i somras och även i höstas innan Bogg värvades. Amerikanen har fått begränsat med speltid i schweiziska Lugano och ska inte vara helt nöjd med sin situation. Ska inte vara aktuell nu.

- Lämnade TIK inför säsongen för att försöka ta en plats i Ottawa Senators, men spelar i AHL vilket han också var helt inställd på att kanske behöva göra. Finns enligt agenten inget som i dag tyder på att han är på väg tillbaka.