Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Till er som saknar diskmaskin – ställ er framför diskhon, dra igång er favoritmusik och känn pulsen

Hej alla ni som saknar diskmaskin! Var inte ledsna för det eftersom diskningen inte blir roligare än vad ni gör den till.

För att göra diskningen roligare så kan till att börja med trycka på playknappen för er favoritmusik eller koppla in en högtalare med bluetooth-funktionen. Helst gärna en låt med en bra diskrytm. Om låten gjordes mellan åren 1940 och 2019 spelar ingen roll. Bara man har koll på sin musik. Därefter så är det bara att köra igång.

Ställ er framför diskhon. Känn musikens puls och börja häll upp vatten. För att göra det riktigt roligt så kan ni använda kranen för att tillföra vatten eller hejda att vattnet rinner ut, gärna i takt till tonerna. Försök göra diskningen till en konst.

I detta fallet så går just din diskning ut på att förena nytta med nöje - som består av tre delar: 1. att få disken gjord, 2. lyssna på musik, 3. att få fysisk träning.

När vattnet är upphällt så går resten av diskningen ut på att du ska göra nöjet i ett kroppsligt samarbete med pulstakt som främsta fokus.

Att lägga i tallrik för tallrik och resten av disken, att diska, skölja, placera disken i diskstället och att studsa omkring med sina ben ingår i diskglädjens fokus-inriktning.

Vad händer efteråt när konstarbetet är avslutat? Jo du fick vara med om att du fick disken gjord utan att ens besväras av diskhögen. Du fick fysisk träning och glädje.

Detta är ett tips till dig som har det speciellt svårt eller som vill ha det extra kul.

Hälsningar från en erfaren diskare (i vått och torrt).

J.S.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel