Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tillstånd för hundratals vindsnurror – men politikerna verkar vara ointresserade

Med anledning artikeln [+] Intresset för vindkraft kyligt som en novembervind – gratis studieresa lockade få: "Det är trögt över lag".

Jag läser i Sundsvalls Tidning att politikerna i Ånge kommun är totalt ointresserade och oengagerade i att sätta sig in i vad en vindkraftpark, utöver den i Haverö, hade kunnat göra för kommunen.

Vidare i artikeln så står det att Bengt Strömgren, projektledare för Vinbruk i Haveröområdet, vars huvudsakliga arbetsuppgift är att behålla pengarna innanför kommunen, måste ringa runt till politikerna för att de överhuvudtaget ska följa med honom för en informationsdag på vindkraftsparken.

Det är så man skäms!

Tillstånden för vidare utbygge ligger klara för ytterligare ett hundratals snurror fördelat på ett antal parker, men Bengt upplever att intresset är svalt.

Vidare i ST-artikeln säger han: "Jag har också tänkt att försöka följa upp den här resan med en utbildningsdag till våren, men om politikerna är intresserade vet jag inte än".

Ska det verkligen behövas samma medel för våra politiker som man använder sig av på dagis för att väcka intresse för högaktuella ämnen?

Idag investerar Vattenfall 3,5 miljarder på Blakliden i Åsele. Vi kan läsa i Folkbladet.nu, 15 november 2018, att när Vindkraftparken Blakliden och Fäbodberget etableras så går en del av den så kallade vindpengen till stöd för lokalt företagande.

I samband med bygget av Stor-Rotliden vindkraftpark utanför Fredrika fick flera lokala föreningar en så kallad vindpeng – i syfte att stötta lokal utveckling.

Samtidigt så har Bengt Strömgren ett projekt med att bedriva dagisverksamhet med våra politiker i Ånge kommun. Där man hellre diskuterar hur man ska finansiera en renovering av badhuset i Fränsta, en diskussion som verkligen inte berör alla i samhället. Den diskussionen har dessutom pågått i flera år utan att leda någon vart.

Vi andra sitter och ser på när flera av våra lokala företagare slår igen dörrarna.

Är man inte intresserad av vilka inkomstmöjligheter som finns för kommunen istället för att jämra sig över att kommunen inte har nog pengar till helt nödvändiga utgifter och om motiveringen för att vara politiker verkar vara att just få kalla sig politiker, då bör man kanske se sig om efter andra uppdrag.

Sofie

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel