Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Timbuktu rappar med våldsutsatta kvinnor

Rapparen Timbuktu, eller Jason Diakité som han egentligen heter, är gästartist på nya ep:n "Jag har också en dröm". Den har producerats av kvinnor i Kongo-Kinshasa som har överlevt sexuellt våld.

De fyra låtarna är en del av ett samarbete med biståndsorganisationen Pingstmissionens utvecklingssamarbete (PMU) och är inspelade i vid ett transitboende på Panzisjukhuset.

"Flera av de texter som kvinnorna skrev handlade om drömmar och hopp inför framtiden, om att inte tyngas ner av det som hänt tidigare. Jag skriver själv ofta om saker som jag behöver intala mig själv. Det kan vara en uppmaning om att stå på sig, resa sig och vara stark. Men det ger ju en helt annan dimension när en 16-årig tjej, som överlevt sexuellt våld och blivit gravid, pratar om att överleva och vara stark", säger Jason Diakité i ett pressmeddelande.

Timbuktus, vars senaste skiva "För livet till döden" släpptes 2014, spelar i sommar i norska Uskedalen, Gävle och på Brännbollsyran i Umeå.